پسوريازيس چيست؟ درمان هاي خانگي،سنتي و پزشكي

۶۴ بازديد

پسوريازيس چيست؟ درمان هاي خانگي،سنتي و پزشكي

پِسوريازيس يك بيماري پوستي شايع است كه منجر به ايجاد بُثورات فَلسيِ زبر و ناهموار مي شود. پسوريازيس در نواحي مختلفي از بدن شكل ميگيرد.

پسوريازيس صورت:

ابتلا به بيماري پسوريازيس پوست صورت با ساير قسمت‌هاي بدن متفاوت است. پوست فرد در اين ناحيه  نازك تر است و ممكن است نسبت به روش هاي درماني حساسيت بيشتري داشته باشد.

 عوارض پوستي حاصل از پسوريازيس در اين ناحيه بيشتر اطراف دهان، ابرو، پيشاني، خط رويش مو و كناره‌هاي گوش را درگير مي‌كند. اين عوارض معمولاً به صورت پلاك‌هاي ضخيم، زبر، خاكستري يا قرمز رنگ نمود پيدا مي‌كنند. پوسته‌پوسته شدن، خارش، سوزش و درد را نيز مي‌توان به علائم مذكور اضافه كرد.

پسوريازيس پوست سر:

پسوريازيس سر نوعي بيماري مزمن پوستي است. اين عارض? نسبتا دردناك، زماني ايجاد مي‌شود كه سلول‌هاي پوست بيش از حد رشد مي‌كنند. اين اتفاق به دليل عملكرد نادرست سيستم ايمني بدن رخ مي‌دهد.

 اين مشكل باعث قرمزي پوست سر در قسمت‌هاي مختلف و به خصوص در ناحيه پس سر و پشت گردن مي‌شود. همچنين رگه‌هاي نقره‌اي يا سفيد نيز در ميان قرمزي‌ها وجود دارد. به همين دليل اين عارضه با نام بيماري صدف پوست سر نيز شناخته مي‌شود.

پسوريازيس ناخن:

ناخن بخشي از پوست به شمار مي‌رود. به همين دليل در بيماري صدف امكان درگيري ناخن‌ها نيز وجود دارد. 80 الي 90 درصد افراد مبتلا به صدف پلاكي، درگيري ناخن را نيز تجربه مي‌كنند.

ميزان درگيري ناخن در صدف آرتريتي كمتر و در حدود 70 الي 80 درصد است. تغييرشكل ناخن مهم‌ ترين ويژگي اين عارضه است. اين تغييرشكل بسيار گسترده و شامل شياردار شدن، افزايش ضخامت، دندانه‌دار شدن، سوراخ شدن و تغيير رنگ (زرد يا قهوه‌اي) است.

به موارد ذكر شده مي‌توان ايجاد فاصله بين ناخن و بافت زيرين را نيز اضافه كرد كه در اصطلاح اونيكوليز نام دارد.

پسوريازيس ناحيه تناسلي:

پسوريازيس ممكن است اندام تناسلي يا نواحي اطراف آن از جمله موارد زير را درگير كند:

  • ران‌ها
  • چين‌هاي بين ران و كشاله
  • مقعد و خط بين باسن

پسوريازيس در چنين مناطقي اغلب متفاوت به نظر مي‌رسد. از آنجا كه اندام‌هاي خصوصي بسيار حساس هستند، علائم اين بيماري بيشتر احساس مي‌شوند. اين علائم شامل موارد زير مي‌شوند:

خارش ناحيه تناسلي

براي بسياري از افراد، خارش بدترين قسمت بيماري است. خارش مي‌تواند فرد را تا صبح بيدار نگه دارد و مانع از برقراري رابطه جنسي شود. حتي ممكن است هنگام خراشيده شدن خونريزي كند.

احساس سوزش در ناحيه تناسلي

پسوريازيس تناسلي مي‌تواند اين احساس را به وجود بياورد كه انگار يك كبريت گرم روي پوست قرار دارد. عرق، گرما و اصطكاك اين احساس را بدتر مي‌كند.

 

درد در ناحيه تناسلي

اين عارضه هميشه دردناك نيست، اما ناديده گرفتن آن كار سختي است. هرچه فرد بيشتر حركت كند يا عرق كند، پوستش بيشتر تحريك مي‌شود. ورزش و برقراري رابطه جنسي علائم را بدتر مي‌كند. در برخي از افراد حتي نشستن نيز ممكن است آسيب‌زا باشد.

درمان پسوريازيس

براي درمان پسوريازيس راهكارهاي مختلفي وجود دارد. درادامه برخي از آن ها بيان ميگردد.

درمان خانگي پسوريازيس:

درمان پسويازيس با عناب

درمان گياهي بيماري صدف با عناب يكي از روش‌هايي است كه در طب سنتي چيني مورد استفاده قرار مي‌گيرد. عناب در اين كشور به عنوان يك داروي ضد التهاب شناخته مي‌شود. استفاده از روغن عناب بهترين روش براي افرادي است كه مي‌خواهند از اين گياه براي تسكين پسوريازيس استفاده كنند.

تنها كافي است فرد براي درمان خانگي پسوريازيس، چند قطره روغن را روي ناحيه مبتلا به پسوريازيس بريزد و ماساژ دهد. روغن مي‌تواند براي كاهش التهاب روي پوست باقي بماند. اين محصول معمولا حساسيت‌زا نيست. اما در صورت ايجاد واكنش‌هاي آلرژيك بايد از مصرف آن خودداري كرد.

درمان پسوريازيس با ليمو ترش

آب ليمو نيز روش ديگري براي درمان خانگي پسوريازيس به شمار مي‌رود. البته از نظر علمي اثبات نشده است. اما از آنجايي كه اين ميوه خاصيت ضد عفوني كننده و ضد التهاب دارد، احتمال مي‌رود براي درمان پسوريازيس سر يا ديگر نواحي بدن مفيد باشد. مي‌توان از آب ليمو به همراه ساير روش‌هاي درمان خانگي استفاده كرد. مثلا چند قطره آبليمو به عسل اضافه كرد و روي ضايعه قرار داد.

ليمو خاصيت لايه برداري دارد. به همين دليل مي‌تواند در بهبود نشانه‌هايي چون پوسته پوسته شدن، مفيد باشد. افرادي كه پوست حساسي دارند، نبايد از اين روش استفاده كنند. در صورت نياز به استفاده نيز مي‌توانند آن را با آب تركيب كنند تا رقيق شود.

براي استفاده از اين روش بايد روزانه يك بار مقداري پنبه را به آبليموي طبيعي آغشته كرد. سپس با ضربه‌هاي آرامي آن را به ناحيه مبتلا به پسوريازيس انتقال داد. اين كار بايد به مدت پنج دقيقه ادامه داشته باشد و سپس پوست با آب ولرم شسته شود.

ژل آلوئه ورا:

 هنگامي كه ژل آلوئه ورا روي پوست سر قرار مي گيرد، درد شما را تسكين مي­دهد. اين ژل به كاهش خارش و سوزش ناشي از پسوريازيسِ پوست سر كمك كند. خاصيت ضد التهابي و ضد عفوني كننده آن در درمان طبيعي پسوريازيس به شما كمك مي كند. براي نتيجه بهتر از ژل آلوئه ورا تازه به همراه روغن اُسطوخودوس استفاده كنيد. بعد از هر بار استفاده، موهاي خود را با يك شامپوي ملايم و دارويي بشوييد.

ماست

ماست پوست را مرطوب مي كند و در نتيجه باعث كاهش خارش ناشي از خشكي و پوسته پوسته شدن پوست سر مي شود. به علاوه، ماست سلول­هاي مرد? پوست را از بين مي برد و پوست را لايه برداري مي كند. همچنين مي تواند برجستگي هاي ناشي از پسوريازيس را برطرف كند. ماست را به مدت حدود نيم ساعت به پوست سر بماليد و كاملا آن را ماساژ دهيد. سپس آن را با يك شامپوي ضد عفوني كننده ملايم بشوييد.

 شماره شش زنجبيل: زنجبيل داراي خواص دارويي و ضد التهابي است. همچنين شامل تركيبات ضد ميكروبي است كه از بروز عفونت جلوگيري مي كند. براي استفاده از زنجبيل به عنوان درمان خانگي پِسوريازيس پوست سر، يك تكه زنجبيل را در آب بجوشانيد. آن را صاف كنيد، به آن عسل و آبليمو اضافه كنيد و در حالي كه گرم است بنوشيد.

شي باتر(Shea butter):

 "شي باتر" يا "كره شيا" چربي استخراج شده از دانه‌هاي درخت روغن قلم مي‌باشد كه به‌طور گسترده در مواد آرايشي به عنوان مرطوب‌كننده و لوسيون استفاده مي‌شود. كره شيا خوراكي بوده و در برخي از كشورهاي آفريقايي براي تهيه مواد غذايي استفاده ميشود.

 شي باتر غني از ويتامين A، ويتامين E و تري گليسيريد است. پوست سر را تغذيه و مرطوب مي كند. شي باتر پوست مرده و پوسته پوسته شده را از بين مي برد و پوست سر را درمان مي­كند. استفاده از اين ماده مي­تواند يك درمان خانگي موثر براي پسوريازيس پوست سر و پسوريازيس ساير نقاط بدن باشد. شي باتر را ذوب كرده و به آرامي آن را روي پوست سر ماساژ دهيد و بگذاريد يك شب روي پوست سر بماند. اين كار را يكي دو بار در هفته تكرار كنيد.

درمان پسوريازيس در طب سنتي:

درمان پسوريازيس دكتر خيرانديش

ايشان براي درمان پسوريازيس در طب سنتي درمان سيستمي و موضعي را توصيه مي‌كنند.

درمان سيستمي به اين معناست كه بايد ميزان سودا را در بدن به صورت متعادل درآورد كه براي اين منظور براي درمان پسوريازيس دكتر خيرانديش دستورالعمل‌هاي زير را توصيه مي‌كنند:

  • هر روز صبح ناشتا يك ليوان شربت خاكشير ترنجبين با كمي عسل به مدت ?? روز ميل شود.
  • بيمار بايد ماهي يكبار از فرمولي كه مسهل عام است استفاده كند كه طرز تهيه آن بدين شرح است: موارد زير تهيه كند:

 برگ سنا ?? گرم، گل سرخ ?? گرم، ترنجبين ?? گرم، گل ختمي ?? گرم، تخم كتان ?? گرم ،افسنتين ?? گرم

سپس آن‌ها را با هم مخلوط و نيم كوب كند. در بعد از ظهر روز، يك تا دو بار به ميزان يك قاشق غذاخوري از اين مخلوط را با دو ليوان آب بجوشاند تا يك ليوان از آن باقي بماند و سپس آن را صاف و با عسل ميل كند. اگر با يك ليوان حالت اسهالي پيدا شد، كافي است و اگر نه چند دقيقه بعد به تدريج يك ليوان ديگر بخورد و اگر فرد دچار دل پيچه شد، يك ليوان عرق نعناع را داغ كرده و با مقداري نبات ميل كند. مصرف انجير و آلو بخارا آب‌پز ، همراه مسهل توصيه مي‌شود.

  • خوردن سركه انگبين كه شامل دو واحد عرق نعنا به علاوه دو واحد عسل و يك واحد سركه انگور طبيعي مي‌باشد. يك‌سوم ليوان از اين شربت همراه با دوسوم آب مخلوط كرده و شب‌ها قبل از خواب ميل شود. ايشان تاكيد مي‌كنند براي زنان بهتر است سركه انگبين رازيانه‌اي و براي مردان سركه انگبين نعنايي استفاده شود.

براي درمان بيماري پسوريازيس در طب سنتي مي‌توان اقدام موضعي يا ساير اقدام‌هاي زير را انجام داد:

  • ماساژ روغن بنفشه يا سياهدانه در شبانگاه.
  • استفاده از روغن شترمرغ.
  • شستن موضع با سركه در صبح‌ها.
  • دو يا سه بار حجامت عام هر ماه يكبار
  • در صورت برطرف نشدن، حجامت موضعي يا زالودرماني نيز پيشنهاد مي‌شود.

 

درمان پسوريازيس در طب سنتي دكتر روازاده

دكتر روازاده بيان مي‌كنند كه پسوريازيس يا داءالصدف در طب جديد يك نوع است اما در طب قديم به سه نوع آن برخورد مي‌كنيم. در برخي از انواع، عارضه با چند حجامت بهبود پيدا مي‌كند.

 براي درمان پسوريازيس در طب سنتي، از سوي ديگر مصرف غذاهاي خورشتي چرب با گوشت گوسفند را پيشنهاد مي‌دهند.

براي درمان پسوريازيس دكتر روازاده توصيه مي‌كنند از آنجا كه افراد مبتلا به اين عارضه داراي كبد گرم هستند و بايد خنك شود، پيشنهاد مي‌كنند كه فرد از غذاهاي با طبع گرم پرهيز كند. همچنين از خوردن آب كلردار پرهيز كند، چراكه يكي از عوامل اين بيماري پوستي است.

 

درمان پسوريازيس در پزشكي مدرن

نور درماني

نور درماني يا فوتوتراپي روشي قديمي و موثر در بهبود وضعيت افراد مبتلا به بيماري پوستي پسوريازيس است. اين كار با تابش اشعه فرابنفش به پوست محدوده درگير با بيماري انجام مي‌شود. پرتوهايي با طول موج خاص براي درمان بيماري پوستي پسوريازيس مورد استفاده قرار مي‌گيرد. پيش‌نياز اين كار، مصرف دارويي به نام پسورالن است. اين دارو حاوي عصاره‌اي برگرفته از گياهان خانواده هويج است.

فرد مبتلا 1 الي 2 ساعت بعد از تزريق مقابل اشعه فرابنقش قرار مي‌گيرد. اشعه فرابنفش به كند كردن رشد سلول‌هاي پوستي و بهبود عوارض پسوريازيسي كمك مي‌كند. نور درماني براي پسوريازيس مقاوم به درمان، شديد و وسيع كاربرد دارد. تاثيرگذاري بالا ( 85 الي 90 درصد) و اثر طولاني مدت از مزاياي اين روش است.

ماده پسورالن تا مدتي داخل عدسي چشم باقي مي‌ماند. به همين دليل بايد تا زمان غروب آفتاب (همان روز) از عينك آفتابي استفاده شود. در غير اين‌صورت خطر ابتلا به آب مرواريد افزايش مي‌يابد. تعداد زياد جلسات درماني (40 جلسه) يكي ديگر از معايب اين روش است. پيري پوست، كك و مك‌ و افزايش خطر ابتلا به سرطان پوست را نيز مي‌توان به موارد مذكور اضافه كرد. البته اين مشكلات يا در صورت مصرف طولاني مدت يا نادرست بروز مي‌يابند.

منبع :  زيبا كليك

 

https://www.behance.net/shahstam51

https://mandyrobe4.livejournal.com/profile

https://www.quora.com/profile/Shah-Stam-35

https://www.twitch.tv/mandyrobe4

https://www.openstreetmap.org/user/MandyRobe4

https://www.tripadvisor.com/Profile/shahs748

https://www.4shared.com/u/M-MHMzRd/MandyRobe4.html

https://www.indiegogo.com/individuals/29009444

https://www.mixcloud.com/MandyRobe4/

https://www.liveinternet.ru/stat/zibaclick.com/

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد