ساخت سردخانه و طراحي آن چگونه است ؟
تجهيزات هر سردخانه شامل چه قطعاتي ميشود ؟
يك سردخانه اساساً از تعدادي محفظه يخچالي تشكيل شده است كه قادر است هر محصول فاسد شدني را سرد، منجمد و نگهداري كند. براي ساخت موفقيت آميز سردخانه بايد شرايط زيربنايي كلي مشخصي رعايت شود: انتخاب مكان براي دسترسي آسان با جاده و قطار. زمين با مقاومت مكانيكي خوب و بدون مشكل آب هاي سطحي.
تامين آب و برق شرب و صنعتي؛ تاسيسات زهكشي همچنين، در دسترس بودن نيروي كار محلي (پرسنل فني، نيروي كار ماهر براي تعمير و نگهداري و كارگران عمومي) بايد بررسي شود.
اگرچه سردخانه اساساً منطقه اي است كه در آن محصولات نگهداري مي شود، به علاوه مكاني براي اتاق ماشين آلات، اما بديهي است كه فضاهاي تكميلي لازم است: دفتر، آزمايشگاه، خدمات عمومي، توالت و رختكن، اتاق قطعات يدكي و كارگاه، و مواد بسته بندي. ذخيره سازي.
برخي از خدمات ديگر را مي توان ضميمه يك سردخانه يافت، مانند برش و استخوان زدايي، نمك پاشي، توليد محصولات گوشتي، بسته بندي، و دفتر فروش.قبل از برنامه ريزي يك سردخانه مهم است كه مشخصات عملياتي و فني را تعريف كنيد. اينها به شدت به محصولات، فروشگاه ها، شرايط ذخيره سازي، محيط زيست، انرژي و پرسنل وابسته هستند.
انتشار راهنماي يك فروشگاه يخچال دارد. شامل يك چك ليست جامع است كه ارزش استفاده در اين مرحله برنامه ريزي را
ثطعات مورد نياز ساخت هر سردخانه
ويژگي هاي كلي برنامه عملياتي سردخانه (محصولات، نگهداري سرد و سرد، انبار انجماد و منجمد، برش، استخوان زدايي و بسته بندي، انبارها، جابجايي روزانه) شامل ظرفيت كل، تعداد و اندازه اتاق ها، سيستم تبريد، تجهيزات نگهداري و جابجايي است. و دسترسي به امكانات
موقعيت نسبي قسمت هاي مختلف سيستم تبريد انتخابي را مشروط خواهد كرد. محل قرارگيري اتاق هاي سرد بايد پس از مشخص شدن اندازه ها تعيين شود، اما به عنوان يك قاعده كلي بايد در سايه نور مستقيم خورشيد قرار گيرند.
مساحت زمين بايد به اندازه كافي براي فروشگاه، ضميمه هاي آن و مناطقي براي ترافيك، پاركينگ و بزرگ شدن احتمالي آينده باشد. مساحت زميني در حدود شش تا ده برابر مساحت سطح پوشيده شده كافي خواهد بود.
يك گرايش كلي براي ساخت سردخانه هاي يك طبقه وجود دارد، علي رغم سطح نسبتاً بالا:
نسبت حجمي كه بر تلفات حرارتي تأثير مي گذارد. يك طبقه مزاياي بسياري دارد: ساخت سبك تر. دهانه و ارتفاع ستون را مي توان افزايش داد. ساخت بر روي خاك هاي با مقاومت كمتر امكان پذير است.
حمل و نقل مكانيكي داخلي آسان تر است. جابجايي مكانيكي با ليفتراك ها امكان ساخت فروشگاه هايي با ارتفاع زياد را فراهم مي كند و هزينه هاي ساخت و ساز را براي حجم كل معين كاهش مي دهد.
ابعاد و مشخصات فني سردخانه چيست ؟
هرچه ارتفاع محفظه ها بيشتر باشد، بهتر است، تنها با وسايل مكانيكي انباشته شدن و مقاومت مكانيكي مواد بسته بندي يا كالاهاي بسته بندي نشده محدود مي شود. در واقع لاشههاي گوشت سرد، كه نميتوانند روي هم چيده شوند، ارتفاع محفظه را به دليل آويزان شدن از ريل محدود ميكنند (شكلهاي 1 و 3 را ببينيد). قسمت هاي سرد شده و برش ها را مي توان به صورت مكانيكي براي ذخيره سازي بدون انباشته نگهداري كرد (شكل هاي 2 و 4 را ببينيد).
طول و عرض محفظه ها بر اساس مقدار كل كالايي كه قرار است جابجا شود، نحوه حمل آن (آويزان از ريل، ليفتراك ها)، تعداد اتاق ها و ابعاد عناصر اصلي جابجايي تعيين مي شود.
تعداد اتاق سرد براي سردخانه گوشت و ماهي چقدر است ؟
هيچ مزيتي در ساختن تعداد زيادي اتاقك با اندازه كوچك، به ويژه براي محصولات گوشتي وجود ندارد. الزامات حرارتي و رطوبت سنجي آنقدر سختگيرانه نيست كه بسياري از اتاق ها را توجيه كند: دقت ابزار اندازه گيري و تنظيم شرايط داخل محفظه هميشه انحرافات بيشتري نسبت به شرايط ذخيره سازي ايده آل براي محصولات مختلف ايجاد مي كند. اين به ويژه براي محصولات منجمد صادق است.
گوشتهاي سرد شده از گونههاي مختلف (گوشت گاو، خوك يا گوسفند) را ميتوان در يك اتاق نگهداري كرد زيرا دما يا ناسازگاري لكهدار ندارند. گوشت هاي منجمد حتي مشكلات كمتري دارند. فروشگاه هاي فروش ماهي و آبزيان محصولات يخچالدار معمولاً تقسيمبنديتر و اغلب ارتفاع كمتري نسبت به فروشگاههاي محصولات منجمد دارند
https://3dwarehouse.sketchup.com/user/8702a6d1-4a8a-428f-82a2-e154e37a7c74/Traci-P |